Veelgestelde vragen

 1. Maakt The Bright Side Story alleen illustraties voor bedrijven?
  Ja momenteel wel. Voorheen was er ook een aanbod om privé illustraties aan te vragen, inmiddels richt The Bright Side Story zich volledig op ondernemers en worden er geen opdrachten voor privé illustraties meer aangenomen. 

 2. Is het mogelijk om mijn branding te re-branden?
  Ja zeker! Je bent als onderneming constant bezig met ontwikkeling en ook je doelgroep kan soms veranderen. Het is begrijpelijk dat je een volgende stap wilt zetten en je branding opnieuw wilt aanpakken.

 3. Is het mogelijk om een branding pakket later te upgraden naar een van de twee andere pakketten?
  Ja dit is zeker mogelijk! Wanneer je bijvoorbeeld eerder voor het starterspakket hebt gekozen en later wilt uitbreiden naar het basis pakket dan kun je dat opnieuw aanvragen. Voor deze upgrade betaal je dan alleen het verschil tussen de twee pakketten waarvoor is gekozen.

 4. Is een business illustratie gelijk aan een logo?
  Regelmatig wordt de vraag gesteld of een business illustratie volstaat als een logo, hier kan een volmondige 'Nee' op geantwoord worden. De voorbereidingen voor een logo zijn anders dan voor business illustraties. Een business illustratie wordt gemaakt om tekst visueel aan te vullen of om een bepaald onderdeel uit je aanbod visueel te maken. Een logo wordt gemaakt als herkenbaar beeld van je bedrijf en heeft dus een heel ander gebruikersdoel dan een business illustratie. 

 5. Wat is de beste manier om een aanvraag in te dienen?
  Via het formulier op de website kun je het beste een aanvraag indienen! Dat geldt voor zowel business illustraties als illustraties voor privégebruik.

 6. Hoe kan ik mijn ideeën delen over hoe ik mijn illustraties graag zie?
  Nadat je de aanvraag hebt ingediend ontvang je via mail een datum waarop jouw aanvraag wordt ingepland. Naast deze datum ontvang je ook een verdiepende vragenlijst waarin vragen staan die gaan over jouw kernwaarden als ondernemer, jouw herkenbare punten en ook of je al een idee hebt wat je graag wilt.

 7. Maakt The Bright Side Story op maat gemaakte illustraties voor iedere klant?
  ZEKER. Als ondernemer wil je je onderscheiden en niet vergeleken worden met anderen, dat is juist wat de kracht is achter iedere illustratie die gemaakt wordt door The Bright Side Story. Sanne zorgt ervoor dat jij unieke illustraties ontvangt die op maat gemaakt zijn op basis van jouw wensen en jouw persoonlijke verhaal.

 8. Is het mogelijk om een one-line illustratie aan te vragen?
  Zoals je op het Instagram account van The Bright Side Story kunt zien is dit niet de stijl die doorgaans aangehouden wordt. Sanne (het gezicht achter The Bright Side Story) zal daarom zelf inschatten of het gewenste design mogelijk is of niet. Wanneer er aangegeven wordt dat het niet mogelijk is, wordt er niet gestart met het branding traject tenzij er voor een ander design gekozen wordt. 

  Wil je een design in deze stijl? Geef dan bij 'opmerkingen' in het contactformulier aan dat je dit graag wilt en dan kijken we samen naar wat er mogelijk is.

  > Wat is een one-line illustratie? Een one-line illustratie is een illustratie die uit 1 lijn is getekend. Deze manier van tekenen heeft een andere techniek en staat niet gelijk aan de ontwerpen die doorgaans worden gecreëerd.

 9. Ik wil graag iets aanvragen wat niet tussen het aanbod staat, kan dat?
  Dat kan! Het aanbod van losse illustraties is gebaseerd op de meest aangevraagde illustraties. Wil jij graag een type illustratie aanvragen die hier niet tussen staat? Dan mag je deze aanvraag ook via het contactformulier versturen.

 10. Ik wil graag een styled shoot organiseren, kan ik The Bright Side Story vragen voor prints?
  Het hangt een beetje af van de periode waarin dit wordt gevraagd en hoe kortdag het is, maar het is zeker mogelijk. Je kunt je aanvraag indienen via het aanvraagformulier bij 'Contact'. Je kunt dan bij 'Service' invullen dat je een 'Overige illustratie' wilt aanvragen.

 11. Bij alle business illustraties en branding services staat 'exclusief btw', hoeveel komt hier precies bij?
  Het btw tarief voor deze services is 21%, dit bedrag kun je later terugvragen bij de Belastingdienst. 

 12. Ik woon in België, hoe werkt dat met btw?
  Wanneer je als Belgische ondernemer iets aanvraagt bij The Bright Side Story betaal je geen btw wanneer je een eigen btw-nummer hebt. De btw wordt dan verlegd en dit wordt ook op de factuur aangegeven. Wanneer je niet beschikt over een eigen btw-nummer wordt de 21% btw wel in rekening gebracht.